Locatie: Apeldoorn

MAV Techniek installeerde voor Paleis ’t Loo alle audiovisuele apparatuur en showcontrol voor de objecttheater Wij Willem.

WIJ WILLEM
De koningen die Nederland bouwden
19 oktober 2013 t/m 27 april 2014

Paleis Het Loo presenteert vanaf 19 oktober aanstaande een vernieuwend tentoonstellingsconcept met het multimediaal objecttheater ‘Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden’. Met multimediale presentaties, theatrale effecten en filmscènes wordt het verhaal verteld over het leven van de koningen Willem I, II en III en de rol die zij speelden in de totstandkoming van de monarchie en Nederland. Dit bijzondere project is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

In het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in 2013 schetst Paleis Het Loo het verhaal van de koningen Willem I, II en III in hun tijd en hun rol in de geschiedenis van het koningshuis en Nederland. Wie waren Willem I, II en III? Wat waren hun ambities en dromen en hoe was hun relatie met de politiek en met de bevolking?
De geschiedenis van het koninkrijk der Nederlanden wordt in de Westvleugel van Paleis Het Loo tot leven gebracht in verschillende ruimtes met ieder een andere aanpak. Bezoekers lopen van scene naar scene door het leven aan het hof in de 19de eeuw. Na een introductie op de koningen en hun tijdgenoten, neemt het publiek plaats in een klein theater. Een multimediale voorstelling toont de eerste periode van de monarchie: de aankomst van Willem I in Scheveningen, de slag bij Waterloo, de afscheiding van België, de opbouw van Nederland, het huwelijk van Willem II. Hierin spelen ook delen van de collectie een rol, naast nieuw en bestaand beeldmateriaal. Vervolgens lopen bezoekers over een brug door de tweede helft van de 19de eeuw: het aannemen van de grondwet, het overlijden van koning Willem II en de regeerperiode van koning Willem III. Tot slot wordt aan de hand van koningin Emma de overgang gemaakt naar de moderne invulling van het koningschap.

Op de bovenetage is het kinderatelier ‘Paleisreis’ ingericht, met knutselactiviteiten, quizzen en spelen; voor basisschoolleerlingen uit groep 7/8 is een lespakket ontwikkeld. Het kinderatelier is open tijdens schoolvakanties, op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Scholen op afspraak.
Het concept en ontwerp voor ‘Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden’ is tot stand gekomen in samenwerking met Di Colore en Bardet ontwerp. De uitvoering is in handen van Brandwacht & Meijer, Lichtpunt en MAV Techniek.

 


Locatie: Paleis Het Loo, Apeldoorn
AV & Showcontrol: MAV Techniek
Uitvoering: Brandwacht & Meijer / Lichtpunt